Over ons

Ik heb altijd al een liefde gehad voor het ontwerpen van sieraden. Maar mijn andere grote liefde informatica won het.  Na het afronden van mijn studie kroop het bloed waar het niet gaan kon en mijn hart lag toch echt bij het ontwerpen van mijn eigen sieraden.

Sinds 1990 ben ik mijn eigen sieraden gaan ontwerpen en laten produceren voor internationale groothandels. Dit heb ik met veel plezier gedaan en heb er ook veel ervaring mee opgedaan. Na enkele jaren heb ik besloten om in Nederland en België de collectie rechtstreeks te gaan verkopen aan Juweliers.

Personaliseerbare zilveren sieraden

Vanaf begin 2000 ben ik mij gaan specialiseren in personaliseerbare zilveren sieraden. All Beads (voorheen Amora) is hier een goed voorbeeld van. Ik wilde een merk met Beads van hoge kwaliteit met zilver als afwerking, originele ontwerpen en voor betaalbare prijzen. Iets dat altijd een belangrijke doel is in mijn bedrijf. Het bleek snel een groot succes en de collectie werd in heel Nederland en België verkocht. Na enige tijd kwam ik erachter dat ik het ook leuk vond om een kleine versie te ontwerpen, dit had meerdere redenen:

  • Op deze manier was de armband geschikt voor alle leeftijden vanaf 4 jaar.
    Ook superleuk  voor moeder en dochter om dezelfde armband te dragen. De moeder een All Beads armband en de dochter een Piccolo armband.
  • Als je een All Beads armband hebt en graag een 2e of 3e wilt dragen, dan is het veel leuker deze te  combineren met een fijnere Piccolo armband.
  • Veel  vrouwen geven de voorkeur aan fijnere sieraden. Piccolo geeft hier de mogelijkheid toe.
  • Kleinere Beads zijn ook geschikt voor de kleinere beurs.

Introductie Piccolo collectie

In 2004 werd dit unieke idee verwezenlijkt en werd de nieuwe Piccolo collectie geïntroduceerd. Al snel bleek dit een schot in de roos te zijn en werd Piccolo hét favoriete sieradenmerk dat bij geen enkele juwelier gemist kon worden.

Meer personaliseerbare merken volgden, waaronder Quoins en CYF. Maar mijn hart blijft toch bij Piccolo. In 2014 besloot ik de Piccolo te re-branden naar een collectie die zich meer richt op kinderen. Al voldoet de Piccolo nog steeds aan de doelstellingen die ik in 2004 stelde en is de collectie ook uiterst geschikt voor volwassenen. 

Met trots kan ik zeggen dat een hele generatie met Piccolo is opgegroeid kortom de Piccolo collectie is niet meer weg te denken bij de juwelier.

Piccolo Silver is een onderdeel van Dutch Jewelz, wij zijn een groothandel in sieraden en al jarenlang toonaangevend op het gebied van de mooiste sieraden.

Heb je vragen of wil je iets weten, dan helpen wij jou graag!