Over Piccolo

Join de Piccolo Club!

Piccolo, hét originele merk sinds 2004, sinds het begin is Piccolo het favoriete sieradenmerk van alle kinderen van jong tot oud, lief en stoer! Piccolo is de kleine variant van de bekende bedelarmbanden zoals Trollbeads en Pandora. De Piccolo armbanden worden ook wel "kinder Pandora “ genoemd. Piccolo bedels zijn echter kleiner en de armbanden zijn 2 mm, dus dunner en leverbaar in kleinere maten, Piccolo is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ook voor tieners en volwassenen!

Steeds een bedeltje erbij…

Het leuke aan Piccolo is dat jij je eigen armband en ketting bij elkaar kunt sparen, door telkens opnieuw een bedeltje toe te voegen. Dat maakt Piccolo een perfect cadeau voor je verjaardag en andere belangrijke gebeurtenissen. Maar natuurlijk ook om jezelf te verwennen. Wat dacht je van de mooie gekleurde bedels  in de vorm van een cupcake, ijsje of fruit? Afgewisseld met diertjes, hartjes of een stoere bedel? Iedereen kan zijn of haar armband samenstellen met de bedels die je zelf wilt!

Piccolo is TOP kwaliteit!

Alle sieraden van Piccolo zijn van 925 zilver,  daarnaast brengen we kleur aan door emaille te gebruiken en te werken we met gekleurde steentjes. De bedels hebben  een beschermlaag zodat ze niet verkleuren.

Basisarmband

De armband vormt de basis voor je eigen persoonlijke sieraad. De zilveren armbanden zijn in diverse maten leverbaar, de maat van de armband is afhankelijk van je polsomtrek en de bedels die je om je armband draagt. De basisregel voor het bepalen van de maat van je armband is je polsomtrek plus 2 tot 2,5 centimeter. Indien je een volle armband hebt, adviseren we om er een extra centimeter bij op te tellen.

Basisketting

Voor de echte Piccolo fans is het ook mogelijk om een eigen ketting samen te stellen. De kettingen zijn net zoals de armbanden leverbaar in verschillende maten. De kettingen kunnen voorzien worden van diverse bedels. Wordt het een bescheiden ketting met één bedel met hanger, of wordt het een vrolijke kralenketting met verschillende bedels door elkaar? Wil je de bedels op één plaats houden dan is de schuifstopper een perfecte oplossing.

Bedels

Als je de lengte van de armband bepaald hebt, kan je deze zelf aanvullen met je favoriete bedels. Met ruim 350 bedels is Piccolo de grootste bedel collectie voor kinderen of de vrouw die van fijnere sieraden houdt. De zilveren bedels  zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende vormen en thema's, van alfabet tot  je lievelingsdier, een bedel met een hangertje eraan of toch liever een neutrale fantasie bedel. Naast de zilveren bedels zijn er ook gekleurde bedels afgewerkt met emaille en gekleurde steentjes, zodat je ook je favoriete kleur in je armband terug kan laten komen. Of wat dacht je van je geboortesteen,  dan zijn de Dangles uitermate geschikt voor jou.

Stoppers

Schuifstoppers zijn bedels met rubberen of silliconen ringetjes, die ervoor zorgen dat de schuifstoppers niet vanzelf over de armband gaan schuiven. Door de schuifstopper als laatste op de armband te schuiven, voorkom je dat de bedels van je armband kunnen afglijden, wanneer je je armband om of af doet! Door meerdere schuifstoppers te gebruiken kan je gebiedjes op je armband creëren waartussen je bedels zitten, hierdoor schuiven de bedels minder heen en weer over de armband!

Naast de schuifstoppers heeft Piccolo ook stoppers met een 'click' systeem, deze clickstoppers worden om de verdikking van de armband (APAS / APAX) geklemd, de bedels komen dan tussen de stoppers op de armband. Deze stoppers zijn niet geschikt voor kleine kinderen.

Tip: Plaats tenminste één stopper op je armband, hiermee voorkom je dat er bedels van je armband afglijden als je de armband om of af doet! Door meerdere stoppers toe te passen kan je gebiedjes op je armband creëeren waartussen je bedels zitten, hierdoor schuiven de bedels minder heen en weer over de armband!

Door schuif- en clickstoppertjes blijven de bedels perfect op hun plaats. Lees hier meer over onze schuifstoppers.

Veiligheidsstoppers

Naast de gewone stoppers, heeft Piccolo ook een veiligheidsstopper. De veiligheidsstopper bestaat uit één stopper en  één gladde kraal die aan elkaar gekoppeld zijn met een dun kettinkje. Door de stopper als eerste én als laatste om de armband te schuiven, zorg je ervoor dat de armband dankzij het kettinkje altijd 'gesloten' is. Mocht de sluiting per ongeluk open gaan, dan voorkomt het veiligheidskettinkje dat de armband van je pols af glijdt, daarnaast voorkomen de stoppers dat de bedels van de armband glijden. Dit verminderd niet allen de kans om de armband te verliezen, maar is ook nog eens gemakkelijk met het om en af doen van de armband!

Jouw Juwelier

Ga jij voor Piccolo, kijk dan hier waar jij je Piccolo armband kunt uitzoeken.